Een mooie start in de week van de circulaire economie in de gemeente Zoeterwoude! Projectleider Paul Geluk ontvangt het Bio Bound Take Back Certificaat voor de duurzame betontegels in het project aan het Julianapark.

Circulaire economie in de Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude wil naar een duurzame en CO2-neutrale gemeente zonder afval. Om dit te bereiken experimenteert de gemeente met innovatieve producten. Voor de trottoirs in het project aan het Julianapark koos Zoeterwoude voor de duurzame bestratingsmaterialen van Bio Bound. Deze betontegels zijn gemaakt met granulaat van oude, versleten betonproducten én olifantsgras (miscanthus).

Circulaire economie in Zoeterwoude: betontegels met terugnamegarantie
Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar ooit worden ook deze tegels weer afval. Geheel conform de gedachte van de circulaire economie neemt Bio Bound de tegels dan graag terug om er weer nieuwe Bio Bound betonproducten van te maken of deze in te zetten bij andere recyclinginitiatieven.

Duurzame bestratingsmaterialen in ZoeterwoudeDoor met afvalstoffen Bio Bound producten te maken en aan het einde van de levenscyclus de gebruikte betonproducten weer terug te nemen, doen we samen met de gemeente Zoeterwoude al het mogelijke om tot een gesloten kringloopproces te komen: een circulaire economie.