Nieuws en Projecten2020-09-24T15:16:03+00:00

Nieuws en Projecten Bio Bound

Reimerswaal kiest voor duurzame banken

Gemeente Reimerswaal zet een duidelijke koers naar een duurzame en toekomstbestendige gemeente. Om hier invulling aan te geven besloot de gemeente tot de aanschaf van meerdere banken van circulair, biobased beton gemaakt met olifantsgras (miscanthus).

Reimerswaal kiest voor duurzame banken

Het roer moet definitief om! Met die ambitie gaat de gemeente Riemerswaal actief aan de slag om de gemeente op een goede manier te kunnen overdragen aan toekomstige generaties. Daarom verkent de gemeente op diverse plekken de mogelijkheden van verduurzaming.

Bank van duurzaam beton met olifantsgras
Deze zomer mocht Bio Bound al meerdere banken leveren van duurzaam beton met olifantsgras. Gisteren werd een laatste nalevering geplaatst recht voor supermarkt Jumbo op de Dorpstraat in Krabbendijke. De duurzame bank is gemaakt van beton met granulaat van oude, versleten betonproducten én olifantsgras (miscanthus). Door deze circulaire, biobased samenstelling is de milieu footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten.

Vermindering van CO2
logo gemeente ReimerswaalDe antraciet gekleurde bank is voorzien en een fraaie zitting van duurzaam bamboe. Bamboe is een solide en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het heeft veel voordelen. Het is sterk, extreem hard en gaat lang mee. Daarnaast hebben de planken een prachtige structuur met een warme uitstraling. Bovendien is bamboe duurzaam in de productie en neemt het, net als miscanthus, bovenmatig veel CO2 op uit de lucht. Met deze Bio Bound heeft de gemeente gekozen voor banken met een aanzienlijke vermindering van CO2.

Nominatie Bio Bound voor Duurzaamste Bedrijf van Nederland

Nominatie Bio Bound voor Duurzaamste Bedrijf van NederlandOndernemers in Nederland werken hard aan de transitie naar de circulaire economie en zetten zich in voor reductie van CO2, vergroening en verduurzaming! Stichting Nederland CO2 Neutraal zet deze innovatieve ondernemers in het spotlicht met een mooie prijs: het ‘Duurzaamste bedrijf van Nederland’. Bio Bound is genomineerd voor deze titel!

Een vakjury zal uit genomineerden het duurzaamste bedrijf van Nederland kiezen. De uitreiking is op 3 december 2020.

Publieksprijs
Naast de prijs van de vakjury is er ook een publieksprijs. Vindt u dat Bio Bound die prijs verdient? Help ons en breng dan nu uw stem uit op:  https://duurzaamstebedrijfvannederland.nl/

Circulair fietspad met gekoppelde fietspadplaten

Gemeente Winterwijk vindt fietsveiligheid enorm belangrijk. Maar deze prachtige stad moet ook op een verantwoorde manier worden doorgegeven aan de volgende generatie. Daarom koos de gemeente voor een vrijliggend fietspad met duurzame, circulaire fietspadplaten van Bio Bound.

Circulair fietspad met gekoppelde fietspadplaten

De bataafseweg In Winterswijk is een drukke verkeersroute. De combinatie van fietsers en (vracht)wagens op dezelfde rijbaan leidde hier vaak tot lastige situaties. Om de verkeersveiligheid van de fietsers structureel te verbeteren besloot de gemeente tot de aanleg van een vrijliggend fietspad.

logo-gemeente-winterswijk (1)Circulair fietspad met gekoppelde fietspadplaten
Maar Winterswijk heeft ook grote ambities op het gebied van duurzaamheid. De gemeente streeft naar een volledig duurzame samenleving in 2050, dus ook klimaatneutraal en circulair. Op de Bataafseweg koos de gemeente daarom voor de circulaire fietspadplaten van Bio Bound. De duurzame fietspadplaten worden gemaakt van 100% gerecyclede vulstoffen die worden teruggewonnen uit de recycling van oude, versleten betonproducten. Mede hierdoor hebben de prefab betonplaten een lage MKI-waarde.

Bovendien worden de platen geleverd met take-back-certificaat. Als de platen over tientallen jaren weer als afval worden beschouwd neemt Bio Bound ze graag terug om ervoor te zorgen dat ze worden verwerkt worden tot nieuwe Bio Bound betonproducten of in andere recyclinginitiatieven gebruikt worden. Hierdoor werken gemeente Winterswijk, aannemersbedrijf KWS en Bio Bound samen aan een wereld zonder afval.

Logo KWSBegin dit jaar was het eerste deel van het fietspad al gerealiseerd. Deze week voerde aannemersbedrijf KWS de tweede fase uit.

Bio Bound in De Volkskrant

Bio Bound in de VolkskrantIn de serie ‘Wat is de circulaire economie?’, gaat de Volkskrant op zoek naar circulaire initiatieven om te zien wat de mogelijkheden en problemen zijn.

Op donderdag 5 november 2020 publiceerde De Volkskrant een prachtig artikel over Bio Bound.

Klik hier om de .pdf te downloaden

Bio Bound bij BNR The Green Quest

Bio Bound bij BNR The Green Quest

Maandag 5 oktober 2020 was Jaap Schotanus (directeur Bio Bound) te gast in de BNR studio voor het programma ‘The Green Quest’. Het wekelijkse programma waarin presentator Harm Edens op zoek gaat naar duurzame innovaties die echt het verschil kunnen maken.

Beluister de BNR ‘The Green Quest’ podcast:

Bio Bound bij BNR The Green Quest

Bio Bound op vakbeurs Openbare Ruimte 2020

Bio Bound op vakbeurs Openbare Ruimte 2020De Vakbeurs Openbare Ruimte is dé jaarlijkse vakbeurs voor iedereen die beroepsmatig op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen binnen alle sectoren van de openbare ruimte. Ook dit jaar is Bio Bound weer een van de deelnemende exposanten.

Om ervoor te zorgen dat we elkaar (ondanks COVID-19) veilig op de de beurs kunnen ontmoeten, is er dit jaar een speciale editie: Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO.

Klik hier voor meer informatie en gratis entreekaarten

U bent van harte welkom op onze stand (nr. 7.82), waar wij u graag onze onze nieuwste producten laten zien. U bent van harte welkom op standnr.

Dit hebben we al bereikt:

  • KIWA gecertificeerd (NEN 1338, NEN 1339 en NEN1340)

  • Biobased prefab beton: circa een halve m³ los gestorte miscanthus per m³ beton!

  • Circulair: Gebruik van secundaire grondstoffen gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat (van zand- tot grindfractie)

  • Aanzienlijke reductie van CO2

  • Hoogwaardige en duurzame producten voor de inrichting van de openbare ruimte

  • (Fietspad)platen: aslasten 10 of 15 ton

  • Producten voldoen aan gestelde normeringen

  • Nederlands octrooinummer 2021223

Aanmelden nieuwsbrief Bio Bound

Bio Bound producten KIWA gecertificeerd

logo kiwa_klein
mini begrippenlijst duurzaamheid

Wij zijn de eerste generatie die klimaatverandering aan den lijve voelt, en we zijn de laatste die er iets aan kan doen

Barack Obama

Go to Top