Nieuws en Projecten2019-07-02T16:22:51+00:00

Nieuws en Projecten Bio Bound

Open dag Biobased Proeftuin

Aan de Bosrandweg (N231) in Aalsmeer heeft de provincie Noord-Holland een biobased Proeftuin ingericht. Dit is een weg die van berm tot berm volledig bestaat uit natuurlijke materialen zoals miscanthusgras, hars, suikerriet en bamboe. Er zijn verkeersborden van gelamineerde bamboestroken, lichtmasten van bamboe en biobased producten als natuurvezels in markeringen en verlichtingsmasten.

open dag biobased proeftuin

Bio Bound is er enorm trots op dat wij een bijdrage mochten leveren aan de realisatie van dit unieke initiatief. We leverden circulaire, biobased grasbetontegels, fietspaden en faunapassages.

Zaterdag 12 oktober was de feestelijke open dag van de biobased proeftuin georganiseerd door Dura Vermeer en Provincie Noord-Holland. Lindy Molenkamp en Adelbert de Vreese openden de dag. Het geïnteresseerde publiek kreeg een rondleiding langs de toegepaste innovatieve biobased materialen en bezochten kraampjes van diverse samenwerkingspartners (Natural plastics, HR Groep). De dag was feestelijk aangekleed met foodtrucks, steltenloopsters en spelletjes voor de kinderen. #biobased #duravermeer #noordholland #duurzaam

Bio Bound op vakbeurs Openbare Ruimte

Bio Bound op vakbeurs Openbare RuimteDe vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht is voor iedereen die beroepsmatig op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen alle sectoren van de openbare ruimte.

Ook dit jaar is Bio Bound weer een van de deelnemende exposanten. Met veel plezier ontvangen wij u op stand 4.4.01. Hier vertellen wij u uiteraard alles over Bio Bound en laten wij u graag onze producten zien.

Klik hier voor gratis toegangskaarten

Bio Bound nr 54 in KvK innovatietop 100

kvk innovatie top100In het Amsterdome in Amsterdam is 25 september de definitieve rangschikking van de KvK innovatietop100 bekend gemaakt. Tijdens een sprankelende show gepresenteerd door Jörgen Rayman onthulde Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel, de nummer 1: Physee. Dit bedrijf ontwikkelde een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren.

Bio Bound eindigde op nummer 54 in de ranglijst. We zijn er trots op dat we zo hoog zijn geëindigd in de top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland!

Green Offices kiest voor circulair, biobased parkeerterrein

Het Harderwijkse bedrijf Green Offices BV maakt serieus werk van ‘duurzaam ondernemen’. Deze maand opent de verhuurder van flexibele kantoorunits een hypermodern, duurzaam bedrijfspand waarvoor het zelfs een RVO groenverklaring in ontvangst mocht nemen. Voor de bestrating van het parkeerterrein koos het bedrijf voor Bio Bound betonstraatstenen.

Green Offices kiest voor circulair, biobased parkeerterrein 02

In haar nieuwe pand biedt Green Offices ZZP-ers en kleine bedrijven fullservice werkplekken. De ondernemers kunnen gebruik maken receptie, koffiebar, internet, expeditie, phonebooths, vergaderruimtes, printservice, schoonmaak en lunch. Naast stiltegedeeltes heeft het pand diverse gezamenlijke ruimtes voor wanneer men open staat voor contact of samenwerking.

Green Offices kiest voor circulair, biobased parkeerterreinDuurzame voorzieningen
Het pand is volledig voorzien van alle moderne duurzame voorzieningen. Aardwarmtepompen en isolatie van de muren het dak zorgen ervoor dat alle ruimte lekker warm of heerlijk koel zijn. Er is geinvesteerd in 320 zonnepanelen waardoor niet alleen het pand energieneutraal is, maar er ook stroom aan het net kan worden teruggeleverd.

Parkeerterrein met circulaire, biobased betonstraatstenen
Ook bij de inrichting van het parkeerterrein rondom het pand is aan duurzaamheid gedacht. Voor de bestrating is gekozen voor Bio Bound betonstraatstenen. Deze stenen zijn gemaakt met gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat. Dit olifantsgras wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Na het vogeltrekseizoen droogt het gras uit en wordt het afgemaaid, waarna er een enorme berg grasafval (lees vastgelegde CO2) overblijft. Door dit afvalgras als vulstof aan het beton toe te voegen wordt er een directe bijdrage geleverd aan het verlagen van emissies.

Het parkeerterrein is aangelegd met een fraaie kleurschakering van antraciet en licht grijze betonstraatstenen.

Filmpje: circulaire, biobased bestratingsmaterialen voor Schiphol Trade Park

Op dit moment werken ontwikkelaar SADC N.V. en aannemersbedrijf KWS hard aan de realisatie van het Schiphol Trade Park. Een uniek business park in Hoofddorp waar duurzaamheid en innovatie samenkomen. Het doel is om het principe van de circulaire economie zo dicht mogelijk te benaderen. Voor de bestratingsmaterialen koos de opdrachtgever voor de circulaire, biobased betonstraatstenen, trottoirbanden en betontegels van Bio Bound.

KWS en SADC N.V. maakten een prachtig filmpje over de productie van de bestratingsmaterialen van Bio Bound met olifantsgras voor dit unieke project.

#SADC #KWS #schipholtradepark #duurzaam #circulair

Bio Bound bij Duurzame dinsdag op het Binnenhof

Bio Bound bij Duurzame dinsdag op het BinnenhofDinsdag 3 september mocht Bio Bound aanwezig zijn bij Duurzame dinsdag in de voormalige vergaderzaal van de Tweede Kamer aan het Binnenhof in Den Haag. Het kabinet neemt op deze eerste dinsdag van september een koffer vol duurzame ideeën in ontvangst.

Duurzame dinsdag is de dag waarop duurzame ideeën een podium krijgen in politiek Den Haag. Dit jaar werd de ‘Duurzame Dinsdag-koffer’ gevuld met maar liefst 522 ideeën en initiatieven, waaronder uiteraard de circulaire, biobased betonproducten van Bio Bound. De koffer werd namens het kabinet in ontvangst genomen door Stientje van Veldhoven (staatsecretaris Infrastructuur en Waterstaat).

Dit hebben we al bereikt:

  • Biobased prefab beton: circa een halve m³ los gestorte miscanthus per m³ beton!

  • Circulair: Gebruik van secundaire grondstoffen gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat (van zand- tot grindfractie)

  • Aanzienlijke reductie van CO2

  • Hoogwaardige en duurzame producten voor de inrichting van de openbare ruimte

  • (Fietspad)platen: aslasten 10 of 15 ton

  • Producten voldoen aan gestelde normeringen

  • Nederlands octrooinummer 2021223

Aanmelden nieuwsbrief Bio Bound

Bio Bound film
mini begrippenlijst duurzaamheid

Wij zijn de eerste generatie die klimaatverandering aan den lijve voelt, en we zijn de laatste die er iets aan kan doen

Barack Obama