Arup is een internationaal ingenieursbureau dat zich al decennialang inzet voor duurzaamheid. Ze ontwerpen gebouwen, steden en infrastructuur met oog voor mens en planeet. Duurzaamheid is een kernwaarde die in al hun projecten tot uiting komt.

Arup presenteert Bio Bound tegels als duurzaam voorbeeld tijdens PROVADA 2024

Arup is ervan overtuigd dat de vastgoedsector een cruciale rol kan spelen in de transitie naar een duurzame samenleving. Met hun innovatieve oplossingen en concrete projecten versnellen ze deze transitie. Tijdens PROVADA 2024, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, presenteert Arup zich op stand 1501 met hun expertise op het gebied van duurzame ontwikkeling.

In de stand, ontworpen door Five Spices, kunnen bezoekers van de beurs diverse concrete voorbeelden van duurzame producten bekijken, waaronder de duurzame betontegels van Bio Bound die de vloer van de stand van Arup sieren. Deze leigrijze deklaagtegels zijn speciaal ontwikkeld voor een groot project in de wijken Damsigt en Raadhuiskwartier in Leidschendam-Voorburg. De tegels zijn vervaardigd uit gerecyclede betonproducten en olifantsgras (miscanthus). Miscanthus is een grassoort die wordt verbouwd onder de aanvliegroutes van Schiphol, wat helpt om overlast van ganzen voor het vliegverkeer te verminderen. Dankzij deze circulaire en biobased samenstelling hebben Bio Bound producten aanzienlijk lagere ecologische voetafdrukken dan standaard betonproducten. Dit uit zich in een lage Milieu Kosten Indicator (MKI) waarde en een vermindering van CO2-uitstoot.

Logo ProvadaBezoekers van PROVADA 2024 zijn van harte welkom om de stand van Arup te bezoeken en zich te laten inspireren door hun innovatieve oplossingen en concrete projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst voor de vastgoedsector.