Lekker een balletje trappen! Dat willen de kinderen uit de wijk Schuilenburg in Amersfoort. De gemeente Amersfoort hecht veel waarde aan duurzaamheid en vroeg daarom Vario Fields B.V. een veilig en duurzaam trapveldje aan te leggen. De specialist uit Lichtenvoorde voerde het uit met circulair kunstgras en twee Bio Bound zitranden van circulair, biobased beton. Op 23 september ontving Vario Fields hiervoor het Bio Bound Take Back Certificaat.
Het groene speelveld met speelvoorzieningen midden in de wijk Schuilenburg is dé plek waar de buurtkinderen graag spelen. Bovendien groeide de aangrenzende Vrije School Amersfoort uit haar jasje en werd het schoolplein te klein. In goed overleg met de gemeente is overeengekomen dat de leerlingen het speelveld tijdens de pauzes mogen gebruiken. Dat vond de gemeente gelijk het juiste moment om de speelvoorziening te upgraden, en wel met een duurzaam trapveld.
Samen met de gemeente werkte Vario Fields B.V. een fraai ontwerp uit waarbij de duurzaamheid veel aandacht heeft gekregen. Zo is het trapveldje bijvoorbeeld voorzien van circulair kunstgras met een fundatie van betonpuingranulaat. Voor de betonnen zitranden koos Vario Fields voor de circulaire, biobased betonnen parkbanden ‘Elegance’ van Bio Bound. Deze banden zijn gemaakt van beton met granulaat van oude, versleten betonproducten en olifantsgras (miscanthus). Het miscanthus is een restproduct van een toepassing om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van Schiphol.
Bio Bound betonelementen in de circulaire economie: terugnamegarantie
Geheel conform de gedachte van de circulaire economie levert Bio Bound haar betonproducten met terugnamegarantie. Zodra de klant de betonelementen niet meer kan of wil gebruiken, neemt Bio Bound de parkbanden graag terug om er weer nieuwe Bio Bound betonproducten van te maken of in te zetten bij andere recyclinginitiatieven.
Door met afvalstoffen Bio Bound producten te maken en aan het einde van de levenscyclus de gebruikte betonproducten weer terug te nemen, doen we samen met onze klanten al het mogelijke om tot een gesloten kringloopproces (van productie naar gebruik en weer terug) te komen.
Op 23 september is hiervoor het Bio Bound Take Back certifcaat door Gert van Oort uitgereikt aan Jasper Eppingbroek, directeur Vario Fields B.V.