Gemeente Reimerswaal zet een duidelijke koers naar een duurzame en toekomstbestendige gemeente. Om hier invulling aan te geven besloot de gemeente tot de aanschaf van meerdere banken van circulair, biobased beton gemaakt met olifantsgras (miscanthus).

Reimerswaal kiest voor duurzame banken

Het roer moet definitief om! Met die ambitie gaat de gemeente Reimerswaal actief aan de slag om de gemeente op een goede manier te kunnen overdragen aan toekomstige generaties. Daarom verkent de gemeente op diverse plekken de mogelijkheden van verduurzaming.

Bank van duurzaam beton met olifantsgras
Deze zomer mocht Bio Bound al meerdere banken leveren van duurzaam beton met olifantsgras. Gisteren werd een laatste nalevering geplaatst recht voor supermarkt Jumbo op de Dorpstraat in Krabbendijke. De duurzame bank is gemaakt van beton met granulaat van oude, versleten betonproducten én olifantsgras (miscanthus). Door deze circulaire, biobased samenstelling is de milieu footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten.

Vermindering van CO2
logo gemeente ReimerswaalDe antraciet gekleurde bank is voorzien van een fraaie zitting van duurzaam bamboe. Bamboe is een solide en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het heeft veel voordelen: het is sterk, extreem hard en gaat lang mee. Daarnaast hebben de planken een prachtige structuur met een warme uitstraling. Bovendien is bamboe duurzaam in de productie en neemt het, net als miscanthus, bovenmatig veel CO2 op uit de lucht. Met deze Bio Bound producten heeft de gemeente gekozen voor banken met een aanzienlijke vermindering van CO2.