Op veel plaatsen in de openbare ruimte groeit lelijk onkruid tussen stenen en tegels. Op de Meester Janssenweg gaat de gemeente Dongen hiermee de strijd aan op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Hier test de gemeente de biobased voegmortel van Bio Bound.
De gemeente Dongen gaat voor duurzaamheid!
Bij de uitvoering van de werkzaamheden aan de Meester Janssenweg in de gemeente Dongen is zoveel mogelijk gekozen voor circulaire materialen en klimaatneutraal werken. Bovendien wil de gemeente met dit werk direct een aantal innovatieve oplossingen uittesten. Een van deze nieuwe producten is de biobased voegmortel van Bio Bound.
Deze biobased voegmortel biedt een duurzame en hoogwaardige totaaloplossing om onkruid niet te bestrijden, maar te voorkomen. Na het verwerken van mortel in de voegen van de bestrating wordt de voeg hard, waardoor onkruid geen kans meer heeft. De voegmortel is waterdoorlatend, makkelijk te reinigen en hecht het niet aan de steen.
De voegmortel is een watergedragen product op basis van een biobased acrylaat dispersie. Hierdoor is deze nauwelijks belastend voor het milieu en bevat bovendien geen gevaarlijke stoffen en geen brandbare of giftige componenten. Dat maakt deze voegmortel tegen onkruid dus vrij van gevarensymbolen, waardoor hij zonder persoonlijke beschermingsmiddelen kan worden aangebracht.
De biobased voegmortel van Bio Bound kan worden gebruikt om onkruid te voorkomen in vrijwel alle voegen tussen bestratingen met tegels, banden en betonstraatstenen.
Bio Bound voegteam
Naast het leveren kan Bio Bound de biobased voegmortel ook voor klanten aanbrengen. Het Bio Bound voegteam rijdt hiervoor dagelijks door heel Nederland om voor diverse opdrachtgevers rotondes, verkeersdruppels en andere verkeerselementen duurzaam én biobased onkruidvrij te maken.
Donderdag 16 december heeft het voegteam de mortel aangebracht in de Meester Janssenweg. De komende periode zal de gemeente de resultaten gaan evalueren.