Schiphol Trade Park in de gemeente Haarlemmermeer heeft inmiddels echt vorm gekregen. Wat begon als een ambitieus plan is nu uitgegroeid tot een levendige locatie waar innovatie, duurzaamheid en logistieke efficiëntie perfect samenkomen. Om de bereikbaarheid van het park verder te verbeteren, heeft AW Infrabouw B.V. een hoogwaardig fietspad aangelegd langs Dreamstreet. Voor dit fietspad heeft SADC gekozen voor duurzame bestratingsmaterialen van circulair, biobased beton, verrijkt met lokaal olifantsgras.
In het hart van de Metropoolregio Amsterdam, vlak naast Schiphol, ligt Schiphol Trade Park. Dit businesspark, ontwikkeld door SADC, is een schitterend voorbeeld van hoe economische aantrekkingskracht en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met de Outstanding BREEAM-NL certificering op zak heeft Schiphol Trade Park zich inmiddels bewezen als het meest duurzame logistieke bedrijfspark ter wereld.
Maar de ontwikkeling van Schiphol Trade Park staat niet stil. Er wordt voortdurend gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van de infrastructuur om een optimale en duurzame bedrijfsomgeving te waarborgen. Een van de belangrijke verbindingswegen op het park is Dreamstreet. Hier heeft SADC gekozen voor de aanleg van een hoogwaardig fietspad dat de aantrekkelijkheid voor fietsers vergroot en duurzame mobiliteit bevordert.Het fietspad is aangelegd door AW Infrabouw B.V., onderdeel van de AW Groep, een innovatieve speler in de infrastructuur- en bouwsector met een sterke focus op duurzaamheid. Zij hebben zich sinds 2019 geconformeerd aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Aandacht voor mens, werk en milieu staan centraal.
Duurzame bestratingsmaterialen
Voor het fietspad op Schiphol Trade Park heeft SADC gekozen voor circulaire, biobased betontegels en trottoirbanden van Bio Bound. Deze bestratingsmaterialen zijn gemaakt met hergebruikt beton en olifantsgras (miscanthus). Wat dit project bijzonder maakt, is dat het olifantsgras afkomstig is van de rand van Schiphol Trade Park zelf. Dit gras wordt lokaal gekweekt om ganzen diervriendelijk te weren van de aanvliegroutes van Schiphol.
Deze circulaire, biobased betontegels en trottoirbanden worden geproduceerd in samenwerking met Morssinkhof Infra, een van de grootste producenten van betonnen bestratingsmaterialen in Nederland. Morssinkhof is een toonaangevende speler op het gebied van duurzame bestratingsoplossingen. Als koploper in duurzaamheid maakt Morssinkhof gebruik van gerecycleerde en biobased materialen en richt zich op energie-efficiënte productieprocessen. Deze aanpak vermindert de ecologische impact en draagt bij aan een groenere toekomst voor openbare ruimte in Nederland.