De energietransitie in Nederland is in volle gang. Bij Lens Energie, full-service zonpartner, werkt men keihard om zoveel mogelijk daken te voorzien van zonnepanelen. Om de panelen op een solide manier op het dak te bevestigen, wordt gebruik gemaakt van rekken met betonnen ballasttegels. Uiteraard kiest Lens hier voor de duurzame betontegels van Bio Bound.
Nederland kiest massaal voor zonne-energie. De stroom die je met behulp van zonnepanelen opwekt, is groen, duurzaam én gratis. Zonnespecialist Lens ontwikkelt, realiseert en beheert zonnedaken door heel Nederland. Het bedrijf helpt organisaties, bedrijven en woningcorporaties in het verduurzamen van hun bedrijfspanden en woningen door middel van zon-op-dak-projecten.
De zonnenpanelen op de daken worden gemonteerd op speciale rekken, die worden verzwaard met betonnen ballasttegels. Ook bij dit soort details zoekt Lens Energie naar de meest duurzame oplossing en kiest voor de duurzame betontegels van Bio Bound. Deze tegels worden geproduceerd met oude, versleten beton-producten en olifantsgras (miscanthus). Miscanthus is een grassoort die wordt geteeld onder de aanvliegroutes van Schiphol, waardoor het vliegverkeer (op een diervriendelijke manier) minder hinder ondervindt van ganzen. Door dit afvalgras als hernieuwbare grondstof in de tegels te verwerken, is de milieu-impact van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten. Dit komt tot uiting in de lage MKI waarde en reductie van CO2.
De betontegels worden met pallets op het dak gehesen. Daarom produceerde Bio Bound speciaal voor deze klant kleinere pallets die voorkomen dat er schade ontstaat aan de dakbedekking.
Circulaire betontegels
Bovendien worden de circulaire, biobased betontegels van Bio Bound geleverd met een ‘Take Back certificaat’. Dit betekent dat Bio Bound de door haar geleverde producten aan het einde van hun levensduur terugneemt om deze te verwerken tot nieuwe Bio Bound betonproducten of in andere recyclinginitiatieven te gebruiken. Door met afvalstoffen Bio Bound producten te maken en aan het einde van de levenscyclus de gebruikte betonproducten weer terug te nemen, doen we samen met onze klanten al het mogelijke om tot een gesloten kringloopproces (van productie naar gebruik en weer terug) te komen.