Steeds meer ondernemers zijn zich bewust van hun ecologische footprint en willen een leefbare planeet achterlaten voor toekomstige generaties. Zo ook de ondernemers achter De IJssalon. Voor de inrichting van de terrassen van twee filialen in het centrum van Rotterdam kozen zij voor duurzame banken en bloembakken van circulair, biobased beton.
Rotterdammers eten graag een lekker ijsje. En dat kan bij De IJssalon. Om klanten de gelegenheid te geven het voor de deur op te eten, richtten de eigenaren hun terrassen aan de Meent en De Kruiskade in met moderne betonbanken en bloembakken. Het straatmeubilair is van duurzaam beton, gemaakt van oude, versleten betonproducten en olifantsgras (miscanthus).
Miscanthus is een grassoort die wordt geteeld onder de aanvliegroutes van Schiphol, waardoor het vliegverkeer minder hinder ondervindt van ganzen. In de zomer trekken de ganzen terug naar het Noorden en wordt het gras gemaaid. Door de vezels van deze reststroom als vulstof in het beton te verwerken is de ecologische footprint van de banken en bloembakken op de Rotterdamse terrassen aanzienlijk lager dan die van traditionele betonproducten. Bovendien levert de langdurige vastlegging van CO2 een bijdrage aan het verlagen van emissies.
Zo serveert De IJssalon niet alleen het lekkerste ijs, maar draagt ze ook bij aan de reductie van CO2 en een circulaire economie!