Nederlandse gemeenten besteden veel aandacht en geld aan de aanleg en het onderhoud van fietspaden. Hobbelige paden met scheuren, losliggende tegels en verzakkingen zijn niet alleen weinig comfortabel, maar ook gevaarlijk. Juist daarom kiezen veel gemeenten steeds vaker voor hoogwaardige fietspaden met gekoppelde, betonnen fietspadplaten. Bio Bound maakt ze ook… maar dan biobased én circulair!

gekoppelde, betonnen fietspadplatenFietspaden van gekoppelde platen hebben veel voordelen voor zowel de gemeente als de fietser. De paden zijn comfortabel om op te fietsen en hebben een lage rolweerstand. Voor de gemeente zijn dit soort fietspaden goedkoper in onderhoud en zeer duurzaam. Verzakkingen en opwaartse druk door boomwortels worden slim opgevangen doordat de platen onderling met koppelstrips met elkaar worden verbonden. Bovendien zijn de platen demontabel en gemakkelijk terug te plaatsen als er aan leidingen onder de platen gewerkt moet worden.

Circulair én biobased
Bio Bound geeft deze betonnen, gekoppelde fietspadplaten een extra dimensie door deze hoogwaardige betonelementen te maken van beton met gerecycled olifantsgras (miscanthus) en betonpuingranulaat. Miscanthus is een grassoort die o.a. wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Door dit gras en gerecycled betonpuin in het beton te verwerken, hebben de platen een veel lagere milieubelasting dan fietspadplaten gemaakt van vergelijkbaar, traditioneel beton!

Meer weten? Klik hier om contact met ons op te nemen!

Gekoppelde fietspGekoppelde fietspadplaten in Gemeente Doorwerthadplaten

Gekoppelde fietspadplaten in Gemeente Doorwerth… biobased én circulair