In de Friese gemeente Ooststellingwerf is eind 2018 het Biosintrum gereed gekomen, hét kenniscentrum voor biobased bouwen. Uiteraard zette de gemeente deze lijn ook door bij de inrichting van de buitenruimte rondom dit innovatieve pand en koos voor de circulaire, biobased betonklinkers van Bio Bound.
Het Biosintrum is het kenniscentrum op het gebied van de biobased economy en één van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Begin dit jaar won Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam hiervoor nog De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. Bio Bound leverde de afdekvloer in de centrale hal.
Circulaire, biobased betonstraatstenen, betontegels en banden
In april was de buitenruimte aan de beurt. Uiteraard was het de wens om ook dit te realiseren met circulaire, biobased materialen. Sinds kort levert Bio Bound ook circulaire, biobased betonstraatstenen, betontegels en banden. Door deze te produceren met een uitgekiend betonrecept met hergebruik van reststoffen zoals betonpuingranulaat en olifantsgras is de footprint van deze duurzame bestratingsmaterialen veel lager dan traditionele stenen, tegels en banden.
Het Biosintrum heeft de primeur! Want dit is het eerste project in Nederland waar deze Bio Bound betonstraatstenen zijn toegepast. Bio Bound levert deze ook circulaire, biobased betonstraatstenen, betontegels en banden in alle gangbare kleuren, maten en deklagen.