De wereld veranderen begint bij jezelf

De wereld is voortdurend aan verandering onderhevig. De economie verandert, het klimaat verandert en sommige ecosystemen raken uitgeput. Net zoals de natuur zich voortdurend aanpast aan nieuwe situaties moeten ook wij veranderen. Omdenken is het sleutelwoord: het traditionele patroon van kopen, gebruiken en weggooien is voorbij. Afvalstoffen worden grondstoffen voor nieuwe producten, die evenzogoed afval worden. Ook daarvoor zullen we moeten bedenken hoe we dat straks weer kunnen hergebruiken. De circulaire economie was lange tijd een droom van idealisten, maar is nu een waarheid waaraan we niet meer ontkomen.

Circulaire economie

Midden in die verandering staat Bio Bound. Een bedrijf met durf en daadkracht. We maken betonproducten voor de inrichting van de buitenruimte, zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden. Naast deze cementgebonden producten maken we hars- en gerecyclede kunststofgebonden producten.

Is dat zo bijzonder? Wel als je je realiseert dat we deze producten tot 75% maken van gerecyclede restproducten. Het product volume bestaat voor 50 % uit Miscanthus. Deze grassoort wordt o.a. geteeld in de directe omgeving van Schiphol en was aanvankelijk bedoeld om ganzen te weren van de start- en landingsbanen. De overige (her)gebruikte reststoffen worden variabel gekozen op basis van de toepassing van het product.

Maar dat is nog niet alles. Geheel volgens de gedachte van de circulaire economie nemen wij onze producten aan het einde van de levenscyclus (het is dan dus afval) terug om weer te verwerken in het nieuwe project. Met dit Biobound Take Back System (BTBS) maken we de cirkel rond!

Reductie van CO2

En dan is er nog een heel mooi punt: Bio Bound producten dragen bij aan een aanzienlijke reductie van CO2 in de atmosfeer!
Enerzijds door het (her)gebruik van Miscanthus, een grassoort die zich onderscheidt door een bovenmatige opname van CO2. De plant zet deze CO2 om in de vezels die wij gebruiken voor de productie van Bio Bound. Daarnaast realiseren we door het gebruik van andere grondstoffen een cementreductie van maar liefst 30%. Een belangrijk argument, zeker wanneer u weet dat 5% van alle CO2 die wereldwijd door toedoen van de mens in de atmosfeer terechtkomt, afkomstig is van de cementindustrie!

Co-creatie

Bio Bound kan dit niet alleen. Bio Bound is het basisproduct voor de creatie van mooie projecten. Dit geeft architecten, ontwerpers en ontwikkelaars alle vrijheid bij het maken van hun ontwerpen en plannen voor de inrichting van de stedelijke omgeving.
Daarnaast werken we intensief samen met alle bedrijven en stakeholders in de keten. Deze intensieve samenwerking heeft een positieve impact op alle spelers, de maatschappij en de wereld om ons heen.
Een echte win-win situatie. Daarmee kunnen we: Samen Buiten Mooier Maken.

Dit hebben we al bereikt:

  • Producten bestaan tot 75% uit gerecycled materiaal

  • Aanzienlijke reductie van CO2

  • Product volume bestaat voor 50% uit gras (Miscanthus)

  • Hoogwaardige en duurzame producten voor de inrichting van de stedelijke omgeving

  • Aslast vanaf 10 ton

  • Mogelijke gewichtsreductie tot 50% t.o.v. traditioneel beton

  • Producten zijn getest door onafhankelijk testlaboratorium NEBEST

Aanmelden nieuwsbrief Bio Bound

Bio Bound film
mini begrippenlijst duurzaamheid

Wij zijn de eerste generatie die klimaatverandering aan den lijve voelt, en we zijn de laatste die er iets aan kan doen

Barack Obama

Categorie naam

[fusion_woo_shortcodes][product_category category=”solid” limit=”1″ columns=”1″ orderby=”date” order=”desc”][/fusion_woo_shortcodes]
Button Text