Enige tijd geleden schreven we een artikel over de revitalisering van de binnentuin van kantorencomplex The Garden in Amstelveen. Ontwerpster Liz ter Reehorst van Green Rangers creëerde een kantoortuin met de circulaire, biobased zitelementen van Bio Bound. Maar het was nog niet af. Deze maand monteerde Bio Bound de zittingen van duurzaam bamboe. Het resultaat is geweldig!

Duurzame zittingen op circulaire, biobased betonbanken

Zittingen van bamboe
Tegenwoordig gebruiken wij voor de zittingen op onze banken nagenoeg alleen nog bamboe. Het is een solide en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe heeft veel voordelen. Het is sterk, extreem hard en gaat een leven lang mee. Daarnaast hebben de planken een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen en een warme uitstraling.

logo greenrangersHernieuwbare grondstof
Bamboe gaat niet alleen lang mee, het is ook duurzaam in de productie. Bamboe is een hernieuwbare grondstof. Na het kappen van de bamboe groeit deze gewoon weer op. Het bamboegras groeit sneller dan bomen, waardoor het al na 5 jaar kan worden geoogst. Vergelijk dat met een bos: dat heeft 60 tot 120 jaar nodig voor het gekapt kan worden. Bovendien neemt bamboe bijna 5 keer meer CO2 op uit de lucht dan een bos.

Lees ook het eerder artikel over deze fraaie kantoortuin: https://biobound.nl/duurzame-metamorphose-voor-kantoortuin-van-the-garden-in-amstelveen/