Enige tijd geleden schreven we een artikel over de revitalisering van de binnentuin van kantorencomplex The Garden in Amstelveen. Ontwerpster Liz ter Reehorst van Green Rangers creëerde een kantoortuin met de circulaire, biobased zitelementen van Bio Bound. Maar het was nog niet af. Deze maand monteerde Bio Bound de zittingen van duurzaam bamboe. Het resultaat is geweldig!

Duurzame zittingen op circulaire, biobased betonbanken

The Garden is een hoogwaardig kantorencomplex in Amstelveen. De locatie biedt een aangename werkomgeving aan onder meer de medewerkers van Ford en Nestlé die hier met hun hoofdkantoor zijn gevestigd. Centraal tussen de vier gebouwen ligt, op het dak van de parkeergarage, een ruime binnentuin die tevens fungeert als representatieve entree voor de fraaie kantoorgebouwen.

Na problemen met wateroverlast besloot de eigenaar tot een volledige revitalisering van de binnentuin. Het project werd grondig aangepakt. Liz ter Reehorst van Green Rangers kreeg de opdracht om de tuin opnieuw vorm te geven. Omdat de eigenaar veel waarde hecht aan duurzaamheid, ontwierp Liz de tuin met zitelementen van Bio Bound gemaakt van circulair, biobased beton én zittingen van duurzaam bamboe. Bamboe een solide en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout en heeft veel voordelen. Het is sterk, extreem hard en gaat een leven lang mee. Daarnaast hebben de planken een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen en een warme uitstraling.

logo greenrangersHernieuwbare grondstof
Bamboe gaat niet alleen lang mee, het is ook duurzaam in de productie. Bamboe is een hernieuwbare grondstof. Na het kappen van de bamboe groeit deze gewoon weer op. Het bamboegras groeit sneller dan bomen, waardoor het al na 5 jaar kan worden geoogst. Vergelijk dat met een bos: dat heeft 60 tot 120 jaar nodig voor het gekapt kan worden. Bovendien neemt bamboe bijna 5 keer meer CO2 op uit de lucht dan een bos.

Lees ook het eerder artikel over deze fraaie kantoortuin: https://biobound.nl/duurzame-metamorphose-voor-kantoortuin-van-the-garden-in-amstelveen/