Provincie Groningen, Rijkswaterstaat en Building organiseerden woensdag 12 juni de kick-off voor de innovatie van de  provinciale weg N33. Bio Bound was een van de deelnemers aan de bijbehorende innovatiemarkt.

N33 wordt een icoon van duurzaamheid

De autoweg N33 loopt van Assen-Zuid via Veendam en Appingedam naar de Eemshaven. Door de toenemende verkeersdrukte willen de provincie en het rijk de weg verbeteren.

De samenwerkingspartners van het project hebben de gezamenlijke ambitie om dit project op verschillende thema’s zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Het doel is om de meest duurzame rijksweg van Nederland te realiseren, een icoon van duurzaamheid.

Onderdeel van de kick-off was een innovatiemarkt waar vooruitstrevende bedrijven hun ideeën en producten presenteren, zodat deze wellicht een kans kunnen krijgen in dit ambitieuze project. In de testhal van BuildinG, wat staat voor Build in Groningen (hét kennis- en innovatieplatform voor toekomstbestendig bouwen in Noord-Nederland), presenteerde Bio Bound haar circulaire, biobased betonproducten voor inrichting van de openbare ruimte.