Aan de Bosrandweg (N231) in Aalsmeer heeft de provincie Noord-Holland een biobased Proeftuin ingericht. Dit is een weg die van berm tot berm volledig bestaat uit natuurlijke materialen zoals miscanthus, hars, suikerriet en bamboe. Er zijn betonproducten met miscanthus, verkeersborden van gelamineerde bamboestroken, lichtmasten van bamboe en een biobased faunaraster.

open dag biobased proeftuin

Bio Bound is er enorm trots op dat wij een bijdrage mochten leveren aan de realisatie van dit unieke initiatief. We leverden circulaire, biobased grasbetontegels, fietspaden en faunapassages.

Zaterdag 12 oktober was de feestelijke open dag van de biobased proeftuin georganiseerd door Dura Vermeer en Provincie Noord-Holland. Lindy Molenkamp en Adelbert de Vreese openden de dag. Het geïnteresseerde publiek kreeg een rondleiding langs de toegepaste innovatieve biobased materialen en bezochten kraampjes van diverse samenwerkingspartners (Natural plastics, HR Groep). De dag was feestelijk aangekleed met foodtrucks, steltenloopsters en spelletjes voor de kinderen. #biobased #duravermeer #noordholland #duurzaam