Momenteel staan de velden met miscanthus bij Schiphol prachtig in bloei. Het miscanthus wordt hier geteeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen van de luchthaven. De hernieuwbare grondstof voor circulair, biobased beton.

Miscanthus is een grassoort die zich onderscheidt door een bovenmatige opname van CO2 die de plant in combinatie met water omzet naar vezels. Na het trekseizoen verdroogt miscanthus op het land en wordt het afgemaaid, waarna er een enorme berg grasafval (lees vastgelegde CO2) overblijft. Dit gras en granulaat van oude, versleten betonproducten zijn de grondstoffen waarmee Bio Bound hoogwaardige circulaire, biobased betonproducten maakt voor de inrichting van de openbare ruimte zoals stenen, banden, tegels, straatmeubilair, parkbanden en trappen, maar ook (gekoppelde) fietspadplaten en rotondes.

Door de circulaire, biobased samenstelling is de ecologische footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van traditionele betonproducten en levert de langdurige vastlegging van CO2 een bijdrage aan het verlagen van emissies.