De lente komt er aan! De dagen worden weer langer en alles begint weer te groeien… dus ook het lelijke onkruid in de voegen van bestratingen. Bio Bound presenteert een milieuvriendelijke innovatie om onkruid te voorkomen: de biobased voegmortel.

Biobased voegmortel voor onkruidvrij straatwerkOp veel plaatsen in de openbare ruimte groeit onkruid tussen stenen en tegels van verkeersdruppels, middenbermen, trottoirs, rotondes, taluds en andere verkeerselementen. Het onverzorgde aanzicht van deze steeds terugkerende begroeiing is veel overheden en burgers een doorn in het oog. Het onkruid steeds maar blijven bestrijden is niet de oplossing. Het is beter om het te voorkomen. Tot nu toe gebeurde dit met epoxygebonden voegmortels. Bio Bound introduceert een milieuvriendelijke innovatie: de biobased voegmortel.

Deze biobased voegmortel is een watergedragen product op basis van een biobased acrylaat dispersie. Hierdoor is deze voegmortel veel minder belastend voor het milieu dan de standaard voegmortels.

Unieke voegmortel
Na het aanbrengen van deze biobased voegmortel in de voegen van de bestrating wordt deze hard en heeft onkruid geen kans meer. Door de unieke structuur blijft de voeg waterdoorlatend en gemakkelijk te reinigen. Bovendien hecht de mortel niet aan de steen.

circulaire biobased voegstones en voegtegels

Voordelen:

  • Jarenlang onkruidvrij straatwerk
  • Lage milieubelasting
  • Bevat geen gevaarlijke of giftige stoffen
  • Biobased met alléén natuurlijke grondstoffen

Circulaire, biobased voegstenen en voegtegels
De biobased voegmortel van Bio Bound kan eenvoudig door u zelf worden aangebracht. U creeert de optimale situatie door te kiezen voor voegstenen en/of voegtegels. Deze unieke bestratingsmaterialen zijn specifiek vormgegeven voor voegwerkzaamheden. Door de slimme vormgeving ontstaat tijdens het leggen van het straatwerk exact de juiste voegafstand en -diepte.

biobased voegmortel bestelbus

Het Bio Bound voegteam
Indien gewenst kan Bio Bound ook het aanbrengen van de biobased voegmortel voor u verzorgen. Het Bio Bound voegteam rijdt dagelijks door heel Nederland om voor diverse opdrachtgevers rotondes, verkeersdruppels en andere verkeerselementen duurzaam én biobased onkruidvrij te maken.

Bekijk de productdetailpagina biobased voegmortel of bel: 085 – 877 14 28