Op 19 en 20 april vond de nieuwe Klimaat Expo 2023 plaats in Houten. Deze vakbeurs bood gedurende twee dagen dé gelegenheid om geïnspireerd te raken, kennis te delen en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends op het gebied van een duurzame toekomst in de openbare ruimte.

klimaatexpo Houten 2023

Op de moderne stand van ketenpartner Morssinkhof stonden de trotse medewerkers van Morssinkhof Groep en Bio Bound zij aan zij, om hun nieuwste en meest innovatieve oplossingen op het gebied van de klimaatadaptieve stad en leefomgeving te presenteren.

Innovatieve afwateringsbandenMorssinkhof Groep bracht hun innovatieve afwateringsbanden naar voren, die een revolutionaire benadering bieden voor waterbeheer in stedelijke gebieden. Deze baanbrekende oplossingen zijn niet alleen functioneel en duurzaam, maar dragen ook bij aan een esthetisch aantrekkelijke omgeving.

‘Het zit in onze vezels’
Centrale thema op de stand was het gebruik van vezels in betonproducten, zoals het brede scala circulaire, biobased bestratingsmaterialen van Bio Bound. Deze betonproducten worden gemaakt met een natuurlijke vezel (miscanthus) die wordt geteeld onder de aanvliegroutes van Schiphol, waardoor het vliegverkeer minder hinder ondervindt van ganzen.

Door deze circulaire, biobased samenstelling is de ecologische footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten. Dit komt tot uiting in een lage MKI waarde en reductie van CO2.

logos Bio Bound en Morssinkhof Groep