De TU Delft werkt aan verduurzaming van de campus. De ambitie is een CO2-neutrale en circulaire campus in 2030. Daarom koos de universiteit bij de herinrichting van het plein aan de Van Mourik Broekmanweg voor grote bloembakken gemaakt met oud-hollandse keerwanden van Bio Bound.

Circulaire, biobased bloembakken voor duurzame campus TU DelftDe TU Delft Campus is een energiek universiteitsterrein waar veel gebeurt. Het is dé plek om buiten de colleges een luchtje te scheppen, gezellig te praten of gewoon even te ontspannen. Het bestuur van de Universiteit doet er dan ook veel aan om het terrein smaakvol en met veel groen aan te kleden. Voor de inrichting van het plein aan de Van Mourik Broekmanweg koos de universiteit voor twee grote bloembakken. De bakken zijn opgebouwd uit oud-hollandse keerwanden. Het project is uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Gelder.

Verduurzaming van de campus
Voor de bouw van deze bloembakken koos het universiteitsbestuur voor de oud-hollandse keerwanden van Bio Bound. De TU Delft wil haar campus verduurzamen. Daarom wordt er bij nieuwbouw- en renovatietrajecten bewust voor materialen en producten met een zo laag mogelijke impact op het milieu. De lage MKI-waarde van Bio Bound gaf hierin de doorslag.