Het monseigneur Bekkersplein en directe omgeving in Haaren is opnieuw ingericht. Eén van de wensen van gemeente en inwoners was om het plein vooral gezelliger te maken. Dolmans Landscaping bedacht grote antracietgekleurde boombakken. Bio Bound leverde ze, uiteraard gemaakt van duurzaam beton.

Duurzaam beton

Vorig jaar besloot de gemeente Haaren dat het Mgr. Bekkersplein niet meer voldeed aan de gewenste uitstraling van de gemeente. Het plein had te veel hoogteverschillen en was erg ongezellig. Daarom werd een een fraai plan uitgewerkt voor een modern, gebruikersvriendelijk plein met een dorpse uitstraling.

Grote boom/bloembakken
Bij de inrichting van het nieuwe plein werd vooral gekozen voor duurzame materialen. De gemeente Haaren heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en wil bijdragen aan veranderingen die ervoor zorgen dat onze planeet ook voor toekomstige generaties leefbaar blijft.

logo dolmans landscaping

Het monseigneur Bekkersplein is een multifunctioneel plein. Elke donderdag staat er een sfeervolle weekmarkt. Om ook op niet-marktdagen gezelligheid op het plein te creëren, ontwierp Dolmans Landscaping L+P grote boom/bloembakken van 200x200x80 cm. De bakken zijn aan de onderzijde voorzien van een verjonging met uitsparingen voor lepels zodat, indien nodig, de boombakken gemakkelijk met een vorkheftruck kunnen worden verplaatst.

logo gemeente haaren

Duurzaam beton
De boombakken zijn gemaakt van duurzaam beton met reststoffen zoals betonpuingranulaat en olifantsgras. Hierdoor is de belasting van het milieu (waaronder de CO2) lager dan standaard beton. Deze milieu-score is onderbouwd in een geaccrediteerde levenscyclusanalyse.

Binnenkort zullen de bakken worden gevuld met mooie bomen en planten.