Het Harderwijkse bedrijf Green Offices BV maakt serieus werk van ‘duurzaam ondernemen’. Deze maand opent de verhuurder van flexibele kantoorunits een hypermodern, duurzaam bedrijfspand waarvoor het zelfs een RVO groenverklaring in ontvangst mocht nemen. Voor de bestrating van het parkeerterrein koos het bedrijf voor Bio Bound betonstraatstenen.

Green Offices kiest voor circulair, biobased parkeerterrein 02

In haar nieuwe pand biedt Green Offices ZZP-ers en kleine bedrijven fullservice werkplekken. De ondernemers kunnen gebruik maken receptie, koffiebar, internet, expeditie, phonebooths, vergaderruimtes, printservice, schoonmaak en lunch. Naast stiltegedeeltes heeft het pand diverse gezamenlijke ruimtes voor wanneer men open staat voor contact of samenwerking.

Green Offices kiest voor circulair, biobased parkeerterreinDuurzame voorzieningen
Het pand is volledig voorzien van alle moderne duurzame voorzieningen. Aardwarmtepompen en isolatie van de muren het dak zorgen ervoor dat alle ruimte lekker warm of heerlijk koel zijn. Er is geinvesteerd in 320 zonnepanelen waardoor niet alleen het pand energieneutraal is, maar er ook stroom aan het net kan worden teruggeleverd.

Parkeerterrein met circulaire, biobased betonstraatstenen
Ook bij de inrichting van het parkeerterrein rondom het pand is aan duurzaamheid gedacht. Voor de bestrating is gekozen voor Bio Bound betonstraatstenen. Deze stenen zijn gemaakt met gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat. Dit olifantsgras wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Na het vogeltrekseizoen droogt het gras uit en wordt het afgemaaid, waarna er een enorme berg grasafval (lees vastgelegde CO2) overblijft. Door dit afvalgras als vulstof aan het beton toe te voegen wordt er een directe bijdrage geleverd aan het verlagen van emissies.

Het parkeerterrein is aangelegd met een fraaie kleurschakering van antraciet en licht grijze betonstraatstenen.