De gemeente Leidschendam-Voorburg wil een toonaangevende koploper zijn op het gebied van circulair denken, reductie van CO2, vergroening en verduurzaming. Bij de herinrichting van het Groot Zijdepark koos de gemeente voor de circulaire, biobased betonbankjes van Bio Bound.

Gemeente Leidschendam-Voorburg kiest voor biobased betonbankjes

Het Groot Zijdepark in Leidschendam-Voorburg is een karaktervol park uit de jaren 60. Direct aan het park ligt winkelcentrum Leidsenhage dat op dit moment een metamorfose ondergaat naar een moderne shopping mall met allure en comfort. De gemeente besloot het aangrenzende Groot Zijdepark direct een grote opknapbeurt te geven.

Speciaal voor dit project produceerde Bio Bound een serie circulaire, biobased banken gemaakt met gerecycled Olifantsgras (miscanthus) en betonpuingranulaat. De bankjes (type Elegance) komen op verschillende punten langs de paden in het park.

Het park is ontworpen door Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten uit Bergambacht. Een mooi project dat prachtig past binnen de ambitie van de gemeente om de race om de groenste stad van Nederland te winnen.