Logo Floriade 2022De Floriade 2022 wordt gehouden op een prachtige locatie in Almere. Het thema van de wereldtuinbouwtentoonstelling is ‘Growing Green Cities’. Nationale en internationale deelnemers tonen hier oplossingen die steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken.

De zevende editie van de Floriade draait om duurzaamheid. Het thema is ‘Growing Green Cities’. Op het tijdelijke themapark rond bloemen, planten, groenten en fruit tonen 40 landen en honderden nationale inzendingen hoe steden leuker, leefbaarder en duurzamer gemaakt kunnen worden.

Floriade 2022 toont banken van duurzaam beton en doppen van limonadeflessen

logo ontwerpburo zus

Aansluitend bij het thema bedacht Rotterdamse ontwerpbureau Zus opvallende zitelementen: Bio Blocks. De organisatie was gelijk enthousiast en plaatste ruim 150 van deze opvallende zitelementen verspreid over het festivalterrein.

Beton met olifantsgras (miscanthus)
Bio Blocks zijn gemaakt van duurzaam beton met olifantsgras en oude, versleten betonproducten en hebben kleurrijke zittingen van gerecyclede doppen van limonadeflessen. Het olifantsgras wordt geteeld onder de aanvliegroutes van Schiphol, waardoor het vliegverkeer minder hinder ondervindt van ganzen. Door deze reststroom als vezelversterkende vulstof in het beton te verwerken is de ecologische footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten. Dit komt tot uiting in de lage MKI waarde en reductie van CO2.

Kevin van braak - gogo plastic

Kevin van Braak – GoGo Plastics

Kleurrijke zittingen van gerecyclede doppen van limonadeflessen
Een groot aantal van de Bio Blocks zijn voorzien van een opvallende zitting. Deze zittingen zijn geproduceerd door kunstenaar Kevin van Braak van GoGo Plastics. Kevin maakt van afvalplastic grote panelen waaruit de zittingen worden gesneden. Elk paneel is met de hand samengesteld, met oog voor schoonheid en detail. Dat maakt elke zitting uniek met talrijke kleurvariaties.

Floriade Expo 2022 is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.