Maandag 25 oktober hebben wethouder Haarlemmermeer Jurgen Nobel en demissionair minister Barbara Visser het ‘Fieldlab Geluidadaptief bouwen’  in de Haarlemmermeer officieel geopend.

Feestelijke opening Fieldlab geluidsadaptief bouwen door wethouder Haarlemmermeer Jürgen Nobel en demissionair minister Barbara Visser

Logo HaarlemmermeerHet Fieldlab is een proefopstelling waar door de TU Delft onderzoek gedaan wordt. De gemeente Haarlemmermeer hoopt zo samen met de partners, waaronder het Rijk en de Stichting Leefomgeving Schiphol, inzicht te krijgen in de mogelijkheden om gebouwen zo te ontwerpen dat geluidsoverlast zo veel mogelijk wordt beperkt. Daarnaast wordt er direct onderzoek gedaan naar de effecten op de luchtkwaliteit, de belasting voor het milieu en het gebruik van materialen die duurzaam en herbruikbaar zijn.

Speciaal voor deze pilot bouwde Bio Bound in opdracht van de gemeente het Fieldlab geluidadaptief bouwen. Met meer dan 100 stuks zeecontainers wordt een situatie met straten nagebootst. In en rondom het Fieldlab kunnen straks de geluidsmetingen worden gedaan. De betonplaten van de ondergrond zijn uiteraard gemaakt van circulair beton.

Demissionair minister Visser: