Aalsmeer N231b biobased proeftuin dura vermeer provincie noord holland.jpeg

Woensdag 13 februari vond de feestelijke start plaats van het groot onderhoud aan de N231. Een mooie opdracht van de Provincie Noord-Holland die zal worden uitgevoerd door Dura Vermeer.

Onderdeel van deze opdracht is de aanleg van een biobased proeftuin van 850 meter op het deeltraject N231b. Hoofdaannemer Dura Vermeer werkt hierbij samen met samenwerkingspartners Van Vuuren Electrotechniek, Natural Plastics en Bio Bound. Bio Bound zal hiervoor onder andere fietspaden (gekoppelde fietspadplaten én in het werk gestort) en grasbetontegels leveren van biobased beton.

Faunapassage van biobased beton
Voor deze innovatieve proeftuin ontwierp Bio Bound biobased (prefab) faunapassages. Deze biobased tunnelconstructies zullen op twee plaatsen in het wegdek worden aangebracht om ervoor te zorgen dat de dieren (kikkers, padden, egels) veilig naar de andere kant van de weg kunnen komen.

Informatiecentrum
De feestelijke start vond plaats door de officiële opening van het informatiecentrum aan de Bosrandweg in Aalsmeer door de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Elisabeth Post. Dit informatiecentrum is elke donderdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur geopend voor belangstellenden die meer willen weten over het project en de diverse biobased toepassingen willen bekijken.

logo strip