In het schilderachtige Rheeze, op kampeerdorp De Zandstuve, laten ze zien dat duurzaamheid niet alleen een zaak is van de overheid. Steeds meer bedrijven nemen bewuste stappen richting een duurzame toekomst. Een perfect voorbeeld hiervan is het recent vernieuwde terras bij de brasserie en loungebar, dat is voorzien van duurzame zitranden van circulaire, biobased beton.

Duurzame plantenbakken sieren terras van Kampeerdorp De Zandstuve

Gelegen in het prachtige landschap van Hardenberg, is 5-sterren camping De Zandstuve de ideale plek voor gezinnen met kinderen. Het terras bij de brasserie en loungebar heeft een schitterende make-over gekregen, met bloembakken/zitranden in verschillende vormen. Bio Bound heeft hiervoor lichtgrijze zitrandelementen van het type Floor (40×50 cm) geleverd. De sierlijke elementen geven het terras een stijlvolle uitstraling. Straks kunnen de gasten hier heerlijk genieten van de prachtige ambiance.

Bloembakken van circulair, biobased betonZitranden van biobased beton
De betonnen zitrandelementen worden vervaardigd met hergebruikt beton en olifantsgras (miscanthus). Dit gewas wordt geteeld onder de aanvliegroutes van Schiphol om het vliegverkeer minder hinder te laten ondervinden van ganzen. Dankzij deze circulaire, biobased samenstelling hebben de producten van Bio Bound een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk dan standaard betonproducten. Dit komt tot uiting in de lage MKI-waarde van onze producten en de reductie van CO2.

Logo camping de zandstuve

Bedrijven gaan voor duurzaamheid
Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe steeds meer bedrijven duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering en voor duurzame materialen kiezen. Het toont aan dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu, maar ook esthetisch aantrekkelijk en een verrijking voor de bedrijfsomgeving kan zijn.

Kampeerdorp De Zandstuve heeft met de duurzame vernieuwing van het terras een inspirerende stap gezet naar een groenere toekomst.