De Koningin Emmalaan is een belangrijke ontsluitingsroute van Leerdam. Om de verkeersveiligheid te verbeteren ontwierp de gemeente samen met bewoners, weggebruikers en andere belanghebbenden een nieuw plan. Maar de gemeente Vijfheerenlanden vindt duurzaamheid ook heel belangrijk. De gemeente vond de synergie in de circulaire, biobased bestratingsmaterialen van Bio Bound.

Duurzame herinrichting van de Koningin Emmalaan in Leerdam

Verkeersveiligheid is heel belangrijk voor de gemeente Vijfheerenlanden. Toen bleek dat aan de Koningin Emmalaan verbeteringen nodig waren, startte de gemeente een onderzoek naar mogelijkheden om de veiligheid en de doorstroming van de weg te verbeteren. Het resultaat was een gedegen plan voor de herinrichting van de weg.

logo VijfheerenlandenBij steeds meer projecten in Vijfheerenlanden is duurzaam denken en doen de standaard. Daarom koos de gemeente tijdens de materialisatie voor de bestratingsmaterialen van Bio Bound.

Door de circulaire, biobased samenstelling hebben deze betonstraatstenen een lagere milieubelasting dan traditionele bestratingsmaterialen. Deze bestratingsmaterialen worden geproduceerd door ketenpartner Morssinkhof Groep één van de grootste betonfabrieken van in Nederland.

logo aannemersbedrijf Van Gelder

Bovendien selecteerde Vijfheerenlanden op basis van het criterium duurzaamheid Aannemingsmaatschappij Van Gelder voor de uitvoering van het project.

Voor de herinrichting van de Koningin Emmalaan leverde Bio Bound trottoirbanden en (machinale pakketten) tegels en betonstraatstenen in de kleuren rood en antraciet.

De werkzaamheden zullen rond de zomervakantie zijn afgerond.