De tweede fase van Business Park Amsterdam Osdorp is momenteel in volle gang met als doel het meest duurzame bedrijvenpark van Nederland te worden. Om het park aantrekkelijk te maken voor fietsers, hebben opdrachtgevers SADC en de gemeente Amsterdam gekozen voor hoogwaardige fietspaden met betontegels van Bio Bound, vervaardigd uit hergebruikt beton en miscanthus.

Duurzame fietspaden op Business Park Amsterdam Osdorp

Bio Bound betontegels worden geproduceerd met hergebruikt beton en miscanthus, een grassoort die wordt geteeld onder de aanvliegroutes van Schiphol om hinder van ganzen voor het vliegverkeer te verminderen. Door deze circulaire, biobased samenstelling hebben Bio Bound-producten een aanzienlijk lagere ecologische footprint dan standaard betonproducten. Dit resulteert in een lage MKI-waarde en een aanzienlijke reductie van CO2.

Logo Morssinkhof InfraDuurzame bestratingsmaterialen
De circulaire, biobased betontegels worden geproduceerd door Morssinkhof Infra, een vooraanstaande producent van bestratingsmaterialen in Nederland en een leidend bedrijf in de infrasector, dat voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

Carbon capture
De fietspaden op Business Park Amsterdam Osdorp worden breed, comfortabel en goed verlicht aangelegd, wat zorgt voor een prettige en veilige fietservaring voor alle gebruikers. De aanleg wordt verzorgd door KWS Infra, een aannemersbedrijf dat regelmatig bewust kiest voor biobased materialen in zijn projecten. Logo KWSDeze bestratingsmaterialen hebben niet alleen een lage MKI-waarde, maar slaan ook CO2 op die door de planten uit de lucht is gehaald (carbon capture). Dit draagt positief bij aan het verminderen van broeikasgassen in de atmosfeer.