De gemeente Zaanstad werkt momenteel hard aan de revitalisering van de Rooswijk. Delen van het riool worden vervangen en de bestrating wordt vernieuwd. De gemeente werkt niet alleen aan een mooie maar ook aan een duurzame stad. Daarom kiest zij voor de circulaire, biobased bestratingsmaterialen van Bio Bound.

Duurzame betonstraatstenen voor Zaanstad (4) - kopie

De wijk Rooswijk in de gemeente Zaanstad is een rustige, veilige buurt met veel groen. In de straten in de wijk is het riool verzakt en moet daarom worden vervangen. Dit is gelijk de aanleiding voor de gemeente om de bestrating en het groen weer helemaal netjes te maken.

logo gemeente zaanstadDuurzame stad
Zaanstad werkt aan een duurzame stad. Een stad die slim omgaat met grondstoffen en  steeds minder afval heeft. Daarom is het voor de gemeente steeds belangrijker om bij dit soort projecten duurzaamheid als aspect mee te laten wegen. Het project in de Rooswijk is hiervan een goed voorbeeld.

Circulaire, biobased bestratingsmaterialen
logo Morssinkhof GroepHet Triangelhof en de Harpstraat worden bestraat met de circulaire, biobased betonstraatstenen en trottoirbanden van Bio Bound. Deze duurzame bestratingsmaterialen worden gemaakt met granulaat van oude, versleten betonproducten en olifantsgras. Het gras is een restproduct van een toepassing om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen van Schiphol. Door deze circulaire, biobased samenstelling is de milieu footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten. De stenen, banden en tegels worden gemaakt door ketenpartner Morssinkhof Groep, een van de grootste producenten van bestratingsmaterialen in Nederland.

logo gebr. van der veekensElektrische shovel
Ook bij de aanleg wordt gekozen voor een zo duurzaam mogelijke aanpak. Aannemersbedrijf Gebroeders van der Veekens uit Zaandam is volledig gefocused op milieuvriendelijk en duurzaam werken. De bestrating van de Bio Bound betonstraatstenen wordt bijvoorbeeld niet gedaan met een milieuvervuilende diesel, maar met een gloednieuwe elektrische shovel.

Het is de bedoeling dat het project in november kan worden opgeleverd.