Op dit moment werkt Dura Vermeer, in opdracht van de Provincie Noord-Holland, aan het groot onderhoud van de provinciale verbindingsweg N231. Onderdeel hiervan is een biobased proeftuin. Bio Bound maakte hiervoor onder andere de circulaire, biobased faunapassage’s die in het weekend van 17 maart zijn geplaatst.

circulaire biobased faunpassages van prefab beton aangebracht door Dura Vermeer biobased proeftuin n231b Bio boundDe Provincie Noord-Holland heeft het deeltraject N231b aangewezen als biobased proeftuin. Over een totale lengte van 850 meter wordt het deeltraject ingericht met materialen die geheel of gedeeltelijk zijn gemaakt van materialen met een biologische oorsprong. Met deze proeftuin wil de Provincie een actieve bijdrage leveren aan de overgang van traditionele materialen naar duurzame biobased alternatieven binnen de grond-, weg- en waterbouwsector.

Onderdeel van het werk zijn het aanbrengen van twee faunapassages om ervoor te zorgen dat de dieren (kikkers, padden, egels) veilig naar de andere kant van de weg kunnen komen. Dura Vermeer koos hierbij voor de betonnen prefab faunapassages van Bio Bound, gemaakt met miscanthus (olifantsgras). Dit weekend heeft Dura Vermeer de passages in het wegdek aangebracht.