Op de algemene begraafplaats in Heemstede doet men al het mogelijke om het afscheid op een bijzondere manier mogelijk te maken. Deze maand realiseerde de gemeente hiervoor een fraaie buitenceremonieplaats. Bio Bound leverde de circulaire, biobased banken.

Aan de Herfstlaan in de gemeente Heemstede ligt de algemene begraafplaats. De rustplaats is fraai aangelegd en goed onderhouden met bijzondere bomen en planten en een stijlvolle aula in art-decostijl.

Om aan de verschillende wensen en vormen van uitvaarten tegemoet te komen, besloot de gemeente een buitenceremonieplaats aan te leggen voor uitvaartdiensten in de open lucht. Omdat de gemeente zich sterk maakt voor een milieubewust en duurzaam beleid en de urgentie voelt om het klimaatprobleem ook in Heemstede aan te pakken, koos men voor circulaire, biobased bankjes van Bio Bound.

Het Biosintrum. Centrum van biobased economy in Oostellingwerf

De buitenceremonieplaats is opgebouwd uit 28 betonnen banken in twee typen (Parkbank Nova en Elegance) en uitgevoerd in een stijlvolle bruintint. De banken zijn cirkelvormig geplaatst rondom de ronde tafel waarop de kist wordt geplaatst. De ceremonieplaats is prachtig gesitueerd, direct aan de vijver in het hart van de begraafplaats.