Binnen de gemeente Nijmegen wordt hard gewerkt aan een duurzame, circulaire economie. Voor de imposante tribune in park Grote Boel koos de gemeente daarom voor duurzame betonelementen van Bio Bound.

Circulaire, biobased betonelementen voor tribune Nijmegen

logo kws infra Zwolle

Grote boel is een populaire woonwijk in het noorden van Nijmegen. Direct aan de wijk heeft de gemeente een fraai park aangelegd waar de bewoners prettig kunnen recreëren en spelen in het groen tussen inheemse bomen, planten en struiken. Onderdeel van het park is een tribune gemaakt van grote, antraciet gekleurde betonelementen.

Tribune Nijmegen van duurzaam beton

Circulaire betonelementen
Speciaal voor dit project produceerde Bio Bound ruim 60 solide blokken van het type ‘Elegance’. Naast de productie verzorgde Bio Bound ook het tekenwerk en de realisatie van de benodigde mallen. De uitvoering van het werk was in deskundige handen van KWS Infra Zwolle.

Hoe gek het ook mag klinken: ooit worden ook deze prachtig betonelementen weer afval. Geheel conform de gedachte van de circulaire economie, neemt Bio Bound daarom de geleverde producten aan het eind van hun levensduur terug en zorgt ervoor dat ze word en verwerkt tot nieuwe Bio Bound betonproducten.

logo gemeente nijmegen

Met deze fraaie tribune kiest gemeente Nijmegen dus niet alleen voor duurzaam maar ook voor écht circulair!