Het Amadeus Lyceum in Vleuten zocht een leuk idee om het schoolplein op te vrolijken. Samson Urban Elements B.V. en Bio Bound bedachten grote blokken in de kleuren van het logo van de school. En niet alleen leuk om te zien, maar ook duurzaam met circulair, biobased beton!

Duurzaam beton voor amadeus lyceum Utrecht

Het Amadeus Lyceum is een levendige middelbare school in het midden van de nieuwbouwwijk Vleuterweide in Vleuten (gemeente Utrecht). Op school is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en creativiteit en speelt kunst en cultuur een grote rol. De directie van de school vond dat de uitstraling van het schoolplein niet meer voldeed aan de identiteit van de school. Het was een beetje saai. Daarom vroeg het schoolbestuur Samson Urban Elements B.V. een idee te bedenken om daar iets aan te doen. Samen met Bio Bound werkte Samson een idee uit met fraaie boomroosters en vrolijke blokken om op te zitten in de kleuren van het logo van de school.

Circulaire economie
De zitblokken zijn niet alleen leuk om te zien maar ook mooi voor de toekomst. De betonblokken zijn gemaakt van oude, versleten betonproducten en gerecycled olifantsgras dat is gebruikt om op een diervriendelijke manier ganzen te weren van de start- landingsbanen van Schiphol. Door het gras als vulstof in het beton te verwerken wordt de CO2 die de plant heeft omgezet voor zeer lange tijd in het beton opgeslagen. Op die manier wordt er een bijdrage geleverd aan de verlaging van CO2  emissies.

Met de nieuwe inrichting van het schoolplein kunnen de leerlingen niet alleen lekker zitten op kleurrijke blokken, maar laat de school ook zien hoe je op een innovatieve manier kunt bijdragen aan de betere wereld van morgen.