Bio Bound betonproducten KIWA gecertificeerd Stenen, banden en tegels moeten voldoen aan een veelvoud van normen op het gebied van bijvoorbeeld samenstelling, vormvastheid, weersbestendigheid, druk-, trek- en buigsterke.

De komst van nieuwe, innovatieve materialen leidt er soms toe dat de huidige regelgeving tekort schiet. Daarom is Bio Bound samen met ketenpartners Morssinkhof Groep, aannemersbedrijf KWS en gebiedsontwikkelaar SADC het laatste half jaar druk bezig geweest met diverse proeven en testen om aan te tonen dat onze circulaire, biobased betonproducten voldoen aan de strenge eisen van NEN 1338, NEN 1339 en NEN 1340. En die inzet wordt nu beloond! Met trots mogen we bekendmaken:

De circulaire, biobased betonproducten van Bio Bound zijn KIWA gecertificeerd.

Deze certificering zet de deuren wagenwijd open voor alle Nederlandse gemeenten, provincies en andere overheden om risicoloos te kiezen voor deze circulaire, biobased stenen, banden en tegels.

Door te kiezen voor Bio Bound bestratingsmaterialen kunnen overheden ook op het gebied van de inrichting van de openbare ruimte direct een bijdrage leveren aan de ambities van de overheid om de transitie naar een circulaire economie te stimuleren en CO2 te reduceren.

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Jaap of Gert.

Jaap Schotanus (06-23 483 134 | schotanus@biobound.nl)
Gert van Oort (06-26 288 107 | vanoort@biobound.nl)