Circulaire, biobased stenen, banden en tegelsHet is nu alweer 3 jaar geleden dat we zijn gestart met de productie van circulaire, biobased betonproducten voor de inrichting van de openbare ruimte. We maken deze betonproducten met gerecycled olifantsgras (gebruikt om de ganzen van Schiphol te weren) en betonpuingranulaat.

We begonnen met prefab producten. Dat bleek een succes! Als snel lukte het ons om ook semi-repeterende producten, zoals oud-hollandse tegels, traptreden e.d., te maken. Het afgelopen jaar hebben we intensief samengewerkt met onze ketenpartners om ook de (voorlopig) laatste slag te maken. Dit was een leerproces, maar het is gelukt!

Met trots onthullen we een nieuwe primeur:
Bio Bound is de eerste én enige leverancier van circulaire, biobased stenen, tegels en banden.

circulaire biobased bestrating

Levenscyclusanalyse
Uiteraard hebben we direct een levenscyclusanalyse laten maken van de onze stenen, banden en tegels met als resultaat prachtige geaccrediteerde MKI scores:

– Betonstraatstenen € 9,09
– Tegels € 9,00
– Trottoirbanden € 8,59

(let op dit zijn MKI-scores per m3! Per m2 of per tegel, steen of band is dit natuurlijk veel lager)

Uitvoeringen en kwaliteitseisen
Onze circulaire, biobased tegels, banden zijn leverbaar in alle gangbare formaten, kleuren en deklagen. Bovendien voldoen onze bestratingsmaterialen aan de in de markt gangbare voorschriften en kwaliteitseisen (NEN normen met bijbehorende BRL’s)

Prijslijst ontvangen?
Wilt u aanvullende informatie, heeft u vragen of wilt u een prijslijst ontvangen? Aarzelt u vooral niet om contact met op te nemen: info@biobound.nl of 085-8771428.

Bekijk ook onze productpagina’s:

Betonstraatstenen
Betontegels
Banden