Primeur! Circulaire, biobased stenen, banden en tegels

Circulaire, biobased stenen, banden en tegelsBio Bound is een innovatief bedrijf gespecialiseerd in de inrichting van de openbare ruimte. We zijn al heel ver, maar blijven ambitieus. Nu onthullen we een nieuwe primeur: circulaire, biobased stenen, banden en tegels.

De productie van betonproducten voor de inrichting van de openbare ruimte kan worden verdeeld in 3 methoden: prefab, semi-repeterend en repeterend.

Ruim 2 jaar geleden zijn we begonnen met het maken van prefab-betonproducten met olifantsgras (miscanthus) en betonpuin. Dat bleek een succes! Met de opgedane kennis en door goede samenwerking met onze ketenpartners lukte het ook om hoogwaardige semi-repeterende producten, zoals oud-hollandse tegels, traptreden e.d., te maken. Al snel volgde de vraag uit de markt naar stenen, banden en tegels. En dat bleek lastiger.

circulaire biobased bestrating

Succes door intensieve samenwerking met ketenpartners
Het afgelopen jaar hebben we intensief samengewerkt met onze ketenpartners om ook deze (voorlopig) laatste slag te maken. Dit was een leerproces, maar het is gelukt.

Met trots kunnen we zeggen dat Bio Bound als eerste én enige in Nederland circulaire, biobased stenen, tegels en banden kan leveren.

Meer informatie? Kijk bij ons productaanbod op deze website en neem contact met ons op!

2018-11-02T08:29:44+00:00