Haarlemmermeer is een echte koploper in de circulaire economie! Doordrongen van het nut en de noodzaak van dit nieuwe denken, kiest de gemeente voor duurzame, groene oplossingen. Bio Bound leverde in totaal 12 biobased banken waarvan van de eerste twee deze week werden onthuld door wethouder Marjolein Steffens – Van de Water.

De gemeente Haarlemmermeer is actief bezig met innovatieve projecten ten behoeve van de transitie naar een circulaire economie. Het mes snijdt aan twee kanten: bedrijven krijgen de kans om te laten zien wat ze kunnen en Haarlemmermeer doet ervaring op doen met innovatieve materialen, die bij succes op grotere schaal binnen de gemeente kunnen worden ingezet.

biobased betonnen bank

Diervriendelijk ganzen weren
Bio Bound is producent en leverancier van betonproducten gemaakt van gerecycled olifantsgras en betonpuin. Miscanthus is een grassoort die o.a. wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Van dit restproduct maakt Bio Bound hoogwaardige producten voor de inrichting van de stedelijke ruimte zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden.

Biobased banken
Bio Bound produceerde 12 circulaire, biobased (beton) banken van 2 meter lang die op diverse locaties in de gemeente worden geplaatst. Door de strakke vormgeving en lichtgrijze kleur hebben de banken een moderne uitstraling. Om het biobased aspect extra te benadrukken zijn de banken aan de zijkant voorzien van RVS informatieborden.